
معرفي گروه مطالعات خانواده و زنان
در سال 1375 توسط شوراي عالي برنامه ريزي وزارت علوم مورد تائيد قرار گرفت و از همان سال در دانشگاه الزهرا(س) به اجرا درامد. اين گروه در حال حاضر، داراي 5 عضو هيئت علمي شامل 1 استاد، 1 دانشيار و 3 استاديار است.
معرفي رشته مطالعات خانواده و زنان
گروه مطالعات خانواده و زنان در حال حاضر با گرايش مطالعات خانواده در مقطع كارشناسي و مطالعات زنان در مقطع كارشناسي ارشد در دوره هاي روزانه، شبانه فعاليت مي نمايد.
رشته مطالعات خانواده (كارشناسي):
اين رشته به مطالعات و بررسي سيستماتيك و علمي خانواده از ديدگاه فقهي، حقوقي، اجتماعي، روانشناسي بر مبناي تفكرات اسلامي مي پردازد و مجموعه اي هماهنگ از فعاليت هاي پژوهشي و آموزشي است كه موجب احاطه و دستيابي دانشجو به آثار علمي، تهيه متون تحقيقاتي و نوآوري و كمك به تعميق اطلاعات، پيشرفت مرزهاي دانش در زمينه خانواده خواهد بود.
رشته مطالعات زنان (كارشناسي ارشد با دو گرايش زن و خانواده و حقوق زن در اسلام):
رشته مطالعات زنان، يك دوره مطالعات ميان رشته اي است. در اين رشته سعي بر اين است تا بينشي صحيح از جايگاه زن در ايران و جهان به صورت علمي و آكادميك ارائه شود. گرايش زن و خانواده گرايشي ميان رشته اي با صبغه جامعه شناسي، و گرايش حقوق زن در اسلام گرايشي ميان رشته اي با صبغه حقوقي است.
مقاطع تحصيلي
در دانشگاه الزهرا (س) ابتدا با مقطع كارشناسي در سال 1375 شروع به كار كرد و پس از فراهم شدن شرايط و امكانات لازم توسعه يافت و دورههاي كارشناسي ارشد در سال 1380راهاندازي شد. دانشگاه الزهرا، به همراه دانشگاههاي تربيت مدرس و علامه طباطبايي سه دانشگاهي هستند كه براي اولين بار در سال تحصيلي 81-1380 در كشور در دوره كارشناسي ارشد مطالعات زنان دانشجو پذيرفتند.
در حال حاضر 109 دانشجو در مقطع كارشناسي مطالعات خانواده و 71 دانشجو در دوره كارشناسي ارشد مطالعات زنان مشغول به تحصيل هستند.
بازار كار حرفهاي دانش آموختگان رشته مطالعات خانواده و زنان
با توجه به وجود بازار كار مناسب براي دانش آموختگان اين رشته و با عنايت به استعدادهاي تحصيلي قابل توجه آنها، دانشآموختگان گروه مطالعات خانواده و زنان دانشگاه الزهرا به سادگي وارد بازار كار حرفهاي در امور آموزش و پژوهش كشور، كميسيون هاي بانوان، مراكز بهزيستي، دفاتر مشاوره امور زنان و خانواده در وزارت خانه ها، صدا و سيما سازمان برنامه ريزي، دادگاه ها و بازپروري و زندان ها ميشوند. همچنين رضايت مراكزي كه با دانش آموختگان مطالعات اين دانشگاه همكاري دارند، موجبات رشد و پيشرفت روزافزون آنها را در سطوح دانشگاهي و حرفهاي فراهم كرده است.
توانمنديهاي تحقيقاتي و آموزشي
اعضاي هيئتعلمي اين گروه در ارائه خدمات پژوهشي و دورههاي آموزشي در زمينههاي زير از توانمنديهاي ويژهاي برخوردار ميباشند:
حوزه خانواده
حوزه زنان
حوزه فقه و حقوق خانواده و زنان