۱۳۹۹ دوشنبه ۳۱ شهريور
راهکار تامین منابع مالی برای شرکت های درمانده مالی
ارسال شده در تاریخ 1399/04/09
از حدود یک سال پیش حجم زیادی نقدینگی وارد بازار سرمایه کشور (بورس و فرابورس) شده است که عمدتاً در بازار ثانویه (معاملات بین سهامداران) گردش دارد و بخش قابل توجهی از افزایش قیمت سهام شرکت‏ها به دلیل این نقدینگی و افزایش تقاضا است، هرچند افزایش سودآوری شرکت‏ها با توجه به افزایش قیمت محصولات و نیز افزایش نرخ‏های ارزی نیز بخشی از این افزایش را توجیه می‏کند و انتظارات تورمی نیز اندکی دیگر از رشد قیمت سهام را تبیین می‏نماید. با این وجود به نظر می‏رسد از این فرصت برای تقویت بازار اولیه یعنی انتقال بخشی از این نقدینگی به درون شرکت‏های بورسی و فرابورسی از طریق افزایش سرمایه استفاده مطلوبی نشده است. به عبارت دیگر تامین مالی شرکت‏ها و تشکیل سرمایه برای جهش تولید و تقویت بنیان شرکت‏ها چندان مورد توجه قرار نگرفته است. درصورت تامین مالی و تشکیل سرمایه در شرکت‏ها، بهبود سلامت آن‏ها ( طبق مدل آلتمن نسبت ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام به ارزش دفتری بدهی‏ها، نسبت سود انباشته و اندوخته ها به کل دارایی‏ها و نسبت سرمایه در گردش به کل دارایی‏ها نسبت‏های مهم سلامت شرکت‏ها هستند) فراموش شده است، درحالی که این دو لازمه موفقیت و سودآوری آینده شرکت‏ها و در نهایت حفظ شادابی بازار سرمایه و جذابیت آن می باشد. فرصت را مغتنم شمرده و دو پیشنهاد به شرح زیر تقدیم می شود:
*راه‏کار تامین منابع مالی برای شرکت‏های درمانده مالی هسته پژوهشی سلامت مالی شرکتی دانشگاه الزهرا (س)تیرماه 1399