روز چهارشنبه مورخ 3/8/96 از ساعت 9 الي 12 كارگاه آموزشي "پيچيدگي اقتصادي و قابليت هاي اقتصاد ايران" توسط پژوهشكده مطالعات اقتصادي دانشگاه الزهراء(س) و با همكاري دانشكده علوم اجتماعي و اقتصادي و با تدريس آقاي دكتر بهروز شاهمرادي؛ عضو هيئت علمي گروه اقتصاد علم مركز تحقيقات سياست علمي كشور و با حضور فعالان، دست اندركاران و پژوهشگران اقتصادي، دانشجويان رشته هاي اقتصاد، مديريت، صنايع و ... در سالن گردهمايي (طبقه چهارم) دانشكده برگزار گرديد.
امروزه افزايش به هم پيوستگي ها و رشد پيچيدگي اقتصادي و سيستمهاي مالي به شكل گيري چالش هاي جدي در تئوريهاي اقتصاددانان سنتي منجر شده است.
بحران مالي سالهاي اخير و متعاقب آن ركود اقتصادي و رونق ناچيز، همگي بيانگر الزام به روي آوردن به تفكر جديد اقتصادي است.
رويكرد پيچيدگي اقتصادي براي اولين بار توسط گروهي از محققان دانشگاه هاي «هاروارد» و «ام آي تي» در سال 2007 مطرح و معرفي شده است.
رويكرد پيچيدگي اقتصادي بر آن است تا ميزان دانش مولدي را كه هر كشور در اختيار دارد محاسبه نمايد. روش محاسبه دانش مولد ميتواند بازگوكننده علت تفاوت درآمدي بين كشورهاي مختلف جهان باشد. همچنين توانايي پيشگويي نرخ رشد كشورها را نيز دارد.
مطالعات نشان داده است كه استفاده از شاخص پيچيدگي اقتصادي نسبت به شاخص هاي ديگر از قبيل شاخص توسعه انساني، شاخص رقابت پذيري جهاني و شاخص هاي حكمراني جهاني، قدرت تبيين بهتري در تخمين رشد اقتصادي يك كشور دارد.
اين كارگاه سعي در معرفي رويكرد پيچيدگي اقتصادي و كاربرد آن در سنجش دانش و مهارت كشورها، تحليل اقتصاد كشورها با تكيه بر قابليت ها و همچنين چگونگي كاربرد اين رويكرد در حوزه هاي ديگر را داشت.
مباحث ارائه شده در اين كارگاه:
آشنايي كامل با رويكرد پيچيدگي اقتصادي
توانايي تحليل اقتصاد كشورها با تكيه بر قابليت ها
تعميم رويكرد پيچيدگي درحوزه هاي مختلف
آشنايي با روش نوين بررسي مسير توسعه كشورها...