دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی

کنگره آسیب شناسی آموزش در نظام پولی و مالی کشور

25 02 2019 00:00
کد خبر : 12402148
تعداد بازدید : 178

جایگاه و اهمیت نظام های پولی و مالی در اقتصاد و توسعه کشور و همچنین نقش موثر آن در اقتصاد جهان و ارتقای تجارت بین المللی موجب گردیده تا نظام های هوشمند، اعتلای دانش و آموزشهای نوین و سرمایه گذاری بر سرمایه انسانی نهادهای پولی و مالی ، را در الویت استراتژی های خود قرار دهند. از طرفی دیگر فضای پر چالش و رقابتی نظام های پولی و مالی کشور ، به ویژه در فضای جاری بین المللی، نیاز به ارائه و خدمات پولی و مالی نوین و مدرن را مورد تأکید قرار داده و مدیران موفق، آینده درخشان اقتصاد کشور ا را در گرو آموزش و توانمندسازی نظام پولی و مالی کشور کارشناسان و مدیران نهادهای پولی و مالی می دانند.
بر این اساس کنگره "آسیب شناسی آموزش در نظام پولی و مالی کشور" با مشارکت دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی دانشگاه الزهرا و شرکت بورس اوراق بهادار برگزار شد.
روز یکشنبه مورخ 5/12/97 از ساعت 13 الی 20 سالن دکتر مصلی نژاد دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی میزبان مدیران سازمان¬ها و نهادهای مالی در این کنگره با محوریت موضوعات به شرح زیر بود:
-تبیین نقش آموزش در همسو سازی فعالیت های پولی و مالی با اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه کشور
-جایگاه آموزش در نظام پولی و مالی کشور
o نقش نظام آموزش بانکی در تحقق اقتصاد مقاومتی و ترویج فرهنگ بانکداری اسلامی
o انتقال تجربیات موفقیت آمیز آموزش ها در کاهش ضریب اشتباهات عملیات مالی و پولی
o تربیت کارشناسان خبره آموزشی در حوزه نظام پولی و مالی اسلامی
o بررسی ضریب نفوذ آموزش در سطح نهادهای پولی و نظام مالی کشور
o تقویت مهارت ها و افزایش توان علمی و حرفه ای مورد نیاز کارشناسان آموزش
o بررسی نحوه ارتباط موثر کارشناسان آموزش نظام پولی و مالی در جامعه تخصصی کشور
o بررسی نحوه ارتقا کارشناسان آموزش در نظام های پولی و مالی
-جایگاه اقتصادکودک در آموزش های نظام پولی و مالی
-نیازهای آموزشی بانکداران آینده (Iot – (“ glo – so – mo “
-بررسی و ارائه تجارب داخلی و بین المللی در آموزش های مدرن و موفق
-ویژگی ها و معیارهای آموزش در بانکداری مدرن و پیشرفته آینده
-نقش آفرینی آموزش در خلق محصولات جدید پولی و مالی
-جایگاه اقتصاد کودک در آموزش های پولی و مالی

پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، دکتر حسن قالیباف اصل رییس دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین ، در خصوص مفاهیم پولی و مالی برای کودکان سخنرانی خود را ارائه داد.
حسن قالیباف اصل مدیرعامل سابق شرکت بورس تهران گفت: پیشرفت کشورها در حوزه استفاده از فینتک و تکنولوژی در سال‌های اخیر با رشد چشمگیر بوده و در حال حاضر 8درصد از مردم دنیا از خدمات بانکی استفاده نمی‌‌کنند.
وی با بیان اینکه پیشرفت تکنولوژی موجبات آشنایی با حوزه‌های مالی را فراهم می‌کند، اظهارکرد: در گذشته انجام امور مالی و بانکی به صورت حضوری انجام می‌شد اما در عصر کنونی این امور به صورت آنلاین عملیاتی شده بنابراین توسعه سواد مالی و تصمیم‌گیری درست در کمترین زمان ممکن در عصر کنونی بسیار اهمیت دارد.
قالیباف اصل خاطرنشان کرد: براساس مطالعات انجام شده افرادی که سواد مالی بالایی دارند نسبت به دیگران کمتر در معرض زیان در بازار سرمایه قرار میگیرند.
مدیرعامل سابق شرکت بورس تهران افزود: بهبود سواد مالی برای جامعه و بازارهای مالی موثر بوده زیرا اگر سرمایه‌گذاران انتخاب اشتباهی انجام دهند تلاطمی در بازار سرمایه ایجاد می‌شود.
وی با بیان اینکه حضور افراد با سواد مالی بالا به ایجاد ثبات در بازار مالی کمک می‌کند تاکید کرد: 37 درصد مردم دنیا سواد مالی ندارند ضمن اینکه براساس مطالعات انجام شده بین سواد مالی خانم‌ها و آقایان تفاوت زیادی وجود دارد.
قالیباف اصل با اشاره به اینکه سازمان ملل و دیگر نهادهای مرتبط اقداماتی را در راستای افزایش سواد مالی در کشورهای مختلف انجام داده‌اند گفت: در کشورهای توسعه یافته کودکان نیز در خصوص آموزش مهارت‌های زندگی و مالی آموزش می‌بینند.
وی با بیان اینکه روایت مختلفی در خصوص آموزش به کودکان مطرح می‌شود گفت:باید در راستای افزایش سواد مالی کودکان سرمایه‌گذاری‌های لازم انجام شود.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی دانشگاه الزهرا با بیان اینکه افراد از هوش مالی برای رفع مشکلات مالیاستفاده می‌کنند افزود: این امر افزایش سطح رفاه افراد را در بلندمدت به همراه خواهد داشت چراکه در جوامع کنونی باید پول به عنوان ابزاری برای کودکان محسوب شود نه هدف.
در ادامه برنامه، سخنران به شرح جدول پیوست مطالب خود را بیان نمودند.
شایان ذکر است در این کنگره نخستین دوره جایزه ملی کارشناس خبره آموزش نظام پولی ومالی کشوراهدا شد.
                                                                                                                                                         http://banket.ir/index.php/banketaward/