دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی

گزارش برگزاری اولین کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی

18 10 2020 00:00
کد خبر : 12405114
تعداد بازدید : 533

برگزاری اولین کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی سه‌شنبه 22 مهرماه

 

محورهای همایش:
1
) پیچیدگی اقتصادی و توسعه اقتصادی
2
) بازارهای مالی و پیچیدگی اقتصادی
3
) پیچیدگی اقتصادی و رونق تولید ملی
4
) تولیدات علمی و پیچیدگی اقتصادی
5
) قابلیت های فناورانه و پیچیدگی اقتصادی
6
) نهادها و پیچیدگی اقتصادی
7
) سیاست های دولت در راستای پیچیدگی اقتصادی
8
) اشتغال و پیچیدگی اقتصادی
9
) نوآوری در سایه پیچیدگی اقتصادی
10
) آمار و اطلاعات و پیچیدگی اقتصادی
11
) آموزش عالی و پیچیدگی اقتصادی
12
) رویکردهای مدلسازی به پیچیدگی اقتصادی
13
) کارآفرینی و پیچیدگی اقتصادی
14
) ارتباط دانشگاه و صنعت و پیچیدگی اقتصادی
15
) پیچیدگی اقتصادی و اقتصاد مقاومتی
16
) و سایر موضوعات مرتبط.

 

اولین کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی سه‌شنبه 22 مهرماه از ساعت 8 الی 18 با سخنرانی برخی مسئولان اقتصادی کشور، نمایندگان مجلس و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها به شرح ذیل در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه الزهرا برگزار شد .

دکتر فرشاد مومنی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در این کنفرانس با اشاره به راه‌حل‌های رویکرد پیچیدگی اقتصادی برای حرکت به سمت توسعه پایدار و همچنین براساس مطالعات و تحقیقات انجام شده، در هر جای دنیا که برنامه‌ای برای برون رفت بحران‌ها بوده، ملی کردن بانک‌های خصوصی به عنوان یکی از اولین و اساسی‌ترین راه‌حل‌ها مطرح شده است.

 

دکتر قاضی نوری رییس کنفرانس و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در ادامه این برنامه به مشکلات اقتصادی کشورهای درحال توسعه اشاره داشتند.

پنل تأثیر سیاست‌گذاری کلان اقتصادی بر پیچیدگی اقتصادی در ادامه اولین کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی با حضور دکتر جعفر قادری نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، دکتر محمد قاسمی رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران، دکتر علی حسن صمدی عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز، دکتر میرحسین موسوی عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا برگزار شد. دکتر شاه‌آبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا نیز در ادامه این کنفرانس با تاکید بر توجه به جایگاه وزارت علوم اشاره داشتند.

پنل "پیچیدگی علمی و جایگاه آن در روازامدسازی نقشه جامع علمی کشور" دکتر رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم که بصورت مجازی در این پنل حضور داشت.

همچنین دکتر راغفر عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا نیز با بیان اینکه پیچیدگی اقتصادی از موضوعاتی است که همواره در علم اقتصاد مورد بحث بوده و همیشه این پرسش مطرح بوده است که آیا سیاست‌های اقتصادی منعکس شده از نظریات موجود در اقتصاد پاسخگوی نیاز جوامع هست یا خیر، گفت: برای پاسخ به این پرسش بود که اقتصاد پیچیدگی در دنیا مطرح و تلاش‌های گسترده‌ای در این زمینه انجام شد.
دکتر المیرا جنوی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در ادامه با اشاره به بحث سیاستگذاری در علم، گفت: آنچه در این زمینه باید صورت گیرد، شناسایی نقاط قوت و ضعف حرکت‌های علمی، شناسایی توانمندی‌های بالقوه و بالفعل، جایگاه علم سنجی و بهره‌گیری از پیچیدگی علمی در سیاست‌گذاری علمی، متنوع سازی نظام پژوهشی کشور توام با رشد کمی و کیفی تولیدات علمی، تعیین اولویت‌های پژوهشی با شناسایی علوم همجوار و نقشه جامع علمی کشور است
.

مراسم اختتامیه با سخنرانی دکتر شاه آبادی، ادمه یافت و کنفرانس ساعت 18 به پایان رسید.