دانشكده علوم اجتماعي و اقتصادي

توسعه پايدار روستايي و سه بعد اقتصادي،اجتماعي و زيست محيطي آن

04 11 2017 00:00
کد خبر : 12397814
تعداد بازدید : 466

روز چهارشنبه مورخ 10 آبان 1396 با همت گروه اقتصاد و با همكاري معاونت پژوهشي و بين الملل دانشكده و مديريت همكاري هاي علمي بين المللي دانشگاه، سخنراني با موضوع "توسعه پايدار روستايي و سه بعد اقتصادي،اجتماعي و زيست محيطي آن" با تدريس آقاي دكتر معيني از دانشگاه سوربن فرانسه و با حضور اساتيد محترم گروه اقتصاد و جمعي از دانشجويان علاقمند تحصيلات تكميلي در سالن گردهمايي (طبقه چهارم دانشكده) برگزار گرديد.
محور هاي اصلي بررسي شده در اين نشست توسعه پايدار روستايي، شاخص هاي توسعه و تسهيلات بانكي موجود در اين زمينه و اهميت شان در اشتغال زايي و محيط زيست بود.
توسعه پايدار روستايي خود شامل ابعاد مختلفي نظير ابعاد سياسي و امنيتي، اقتصادي، اجتماعي و زيست محيطي مي باشد كه در اين ميان براي ابعاد سياسي و امنيتي مي توان به وسعت ميزان فقر در كشور هاي پيشرفته، مهاجرت و مهاجرت هاي جنگي و سياسي و ... اشاره كرد.
ذكر اين نكته ضروري است كه امروزه ديگر زمين نمي تواند جمعيت روز افزون روستا ها را به كار گيرد و منابع كافي براي اشتغال زايي وجود ندارند.
در حقيقت توسعه پايدار، توسعه اي است كه بتواند نياز هاي كنوني و فوري بشر را تامين كند، بدون آنكه منابع محيطي و زيستي نسل هاي آينده را به مخاطره بيندازد. به عبارت ديگر توسعه پايدار يعني ايجاد تعادل منطقي بين توسعه و محيط زيست كه رسيدن به اين هدف تنها با تغيير زير ساخت ها و پيشرفت اقتصادي همراه با عدالت اجتماعي ممكن است. پس در انتها مي توان نتيجه گرفت كه توسعه پايدار روستايي يعني توجه به سه بعد اساسي اقتصادي، زيست محيطي و اجتماعي.